Nyt on sitten oma blogi perustettu :)

Tämän perhoskakun tein tyttären 2-v synttäreille. Hyvät vinkit kakun kokoamiseen ja koristeluun löytyy Marien Sekasopasta ( http://sekasoppa.vuodatus.net/blog/147536/perhoskakku/ ).


Pohja (Ullan Unelmakakut-kirjasta)

7 munaa

2,5 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Voitele ja korppujauhota vuoka (halk. 25 cm). Sekoita vehnä- ja perunajauhot ja leivinjauhe. Vaahdota munat ja sokeri hyvin. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen. Paista noin 45 min 175 asteessa. Jäähdytä hyvin! Pohja kannattaa paistaa jo täyttämistä edellisenä päivänä.

 

Passion-mansikkatäyte (Kodin Kuvalehti 10/11)

6 dl vispikermaa

300 g maustamatonta tuorejuustoa

4 prk (à 150g) Jam it- passionhilloa

2 tl vaniljasokeria

n. 500 g tuoreita mansikoita

kostutukseen sitruunakivennäisvettä

Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita hillo, tuorejuusto ja vaniljasokeri. Yhdistä seos varovasti nostellen kermavaahtoon. Poista mansikoista kannat ja viipaloi ne ohuiksi kiekoiksi. Levitä kostutetun pohjan päälle passiontäytettä ja mansikkaviipaleita.

Koristeet sokerikreemiä ja vispikermaa, suklaarusinoita ja laukunauhaa.